Op stap en eindigen met schedelbasisfractuur

De 20-jarige Marco Damwijk uit Groningen is echt door het oog van de naald gekropen. De jongen werd vrijdagochtend 29 maart – rond 06.40 – gevonden op de Radesingel in Groningen. Bewusteloos.

Gewaarschuwde agenten namen poolshoogte. Hij had gedronken, constateerden ze. Dus misschien lag hij daarom wel op de grond? Voor de zekerheid controleerden de opgeroepen ambulancemedewerkers hem, maar er leek niets ernstigs aan de hand. De agenten brachten Marco, die naar het Alfa College Sport en Bewegen in Assen gaat, naar huis om zijn ‘roes uit te slapen’ en gingen verder met hun werk. Jongens zoals Marco zien ze wel vaker.

Maar deze keer is het anders en eindigt het verhaal hier niet.

Marco hield namelijk zijn barstende hoofdpijn. Zondag werd dat zo erg dat hij naar het Universitair Medisch Centrum Groningen ging. Waar hij direct op de operatietafel kwam te liggen. Artsen zagen dat ze direct actie moesten ondernemen. Interne bloedingen in het hoofd. Hij moest direct onder het mes, want Marco was levensgevaarlijk gewond. De 20-jarige Marco heeft onder meer een schedelbasisfractuur.

MishandelingOp basis van het letsel houdt de politie er rekening mee dat de 20-jarige stadjer met een hard voorwerp op het hoofd geslagen kan zijn. Marco zelf herinnert zich er weinig meer van. De persoon die hem op straat zag liggen en de politie waarschuwde, zag wel twee jongens wegrennen vanuit de Radesingel. Mogelijk de daders.

Vrienden van Marco zijn op Facebook een actie begonnen om de (mogelijke) daders te achterhalen.

Marco sterkte jongen! alles komt goed.. die gene die dit hebben gedaan komen wel boven water vroeg of laat! mensen graag delen!!!

schrijft een van hen. Op Facebook is het item al 4300 4750 keer gedeeld. Ook de politie zoekt getuigen van deze zware mishandeling.

Plaats een reactie