Links

Pagina’s en blogs die ik de moeite waard vind.

Dagblad van het Noorden

Website van de krant waar ik voor werk. Met dagelijks het (korte) nieuws uit Drenthe en Groningen. Maar ook uit de rest van Nederland en de wereld.

Vereniging voor onderzoeksjournalisten

De site voor Nederlandse (en Vlaamse) onderzoeksjournalisten. Hier vind je de laatste nieuwtjes en wanneer er weer een congres is.

Thuisfront

Een longread die ik samen maakte met collega Liselotte Schüren. Een verhaal over vier gezinnen waarvan de partner wordt uitgezonden naar Mali, waar een oorlog woedt.

De Verhalengarage

Een initiatief van Henk Blanken (oud-collega) en Rik Kuiper (Volkskrant). De mannen ontleden narratieve verhalen en geven lezers een kijkje onder de motorkap van een goed journalistiek verhaal. Zeer de moeite waard!

Het Verdwenen Groningen

Top-initiatief van collega’s Maaike Wind en Miriam Haye. Via deze site proberen ze in kaart te brengen wat voor moois er allemaal verdwijnt uit aardbevingsgebied Groningen. Aangevuld met heerlijke longreads. Aanrader.

De Tegels

Het beste uit de Nederlandse journalistiek op een plek verzameld. Heerlijk om inspiratie op te doen.

The Pulitzer Prizes

De Amerikaanse evenknie van de Tegel. Snuffel er best wel eens rond. Al was het maar om nieuwe inspiratie op te doen.

Kees van de Veen

Website van fotograaf Kees van de Veen. Ik heb regelmatig gewerkt met Kees, die meerdere malen voor (prestigieuze) fotoprijzen is genomineerd. En ze ook won. Kees is een bedreven vakman. Het resultaat verbluft mij – en velen met mij – iedere keer weer.

Job van der Molen

Website van tekenaar Job van der Molen. Hij tekent regelmatig voor Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant en ben fan van zijn werk. Het is goed zaken doen met Job die een luisterend oor heeft naar mijn aanvullingen en wensen.

Siese Veenstra

Siese Veenstra maakt schitterende foto’s. Ga naar zijn site en oordeel zelf.

Rob Zijlstra

Rob Zijlstra is rechtbankverslaggever bij Dagblad van het Noorden. Rob schrijft regelmatig op zijn site over de criminelen die in zittingszaal 14 van de rechtbank in Groningen moeten verschijnen. Van sneue kruimeldieven, verkrachters en oplichters tot moordenaars. Mooi geschreven verhalen.

VillaMedia

De website voor journalistiek Nederland. Aardige nieuwtjes, vacatures en columns.

Medialab Forreporters

Een website over onderzoeksjournalistiek en datajournalistiek.

Plaats een reactie