Links

Pagina’s en blogs die ik de moeite waard vind.

Dagblad van het Noorden

Website van de krant waar ik voor werk. Met dagelijks het (korte) nieuws uit Drenthe en Groningen. Maar ook uit de rest van Nederland en de wereld.

Vereniging voor onderzoeksjournalisten

De site voor Nederlandse (en Vlaamse) onderzoeksjournalisten. Hier vind je de laatste nieuwtjes en wanneer er weer een congres is.

Thuisfront

Een longread die ik samen maakte met collega Liselotte Schüren. Een verhaal over vier gezinnen waarvan de partner wordt uitgezonden naar Mali, waar een oorlog woedt.

Medialab Forreporters

Een website over onderzoeksjournalistiek en datajournalistiek. Zeker de moeite waard om eens te kijken. Doe ik geregeld.

De Tegels

Het beste uit de Nederlandse journalistiek op een plek verzameld. Heerlijk om inspiratie op te doen.

Kees van de Veen

Website van fotograaf Kees van de Veen. Ik heb regelmatig gewerkt met Kees, die meerdere malen voor (prestigieuze) fotoprijzen is genomineerd. En ze ook won. Kees is een bedreven vakman. Het resultaat verbluft mij – en velen met mij – iedere keer weer.

Job van der Molen

Website van tekenaar Job van der Molen. Hij tekent regelmatig voor Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant en ben fan van zijn werk. Het is goed zaken doen met Job die oor heeft naar aanvullingen.

Siese Veenstra

Siese Veenstra maakt schitterende foto’s. Ga naar zijn site en oordeel zelf.

Rob Zijlstra

Rob Zijlstra is rechtbankverslaggever bij Dagblad van het Noorden. Rob schrijft regelmatig op zijn site over de criminelen die in zittingszaal 14 van de rechtbank in Groningen moeten verschijnen. Van sneue kruimeldieven, verkrachters en oplichters tot moordenaars. Prachtig geschreven verhalen.

VillaMedia

De website voor journalistiek Nederland. Aardige nieuwtjes, vacatures en columns.