Bas van Sluis

SV - Bas van SluisMijn naam is Bas van Sluis (1982) en ik werk bij Dagblad van het Noorden. Voor deze krant belicht ik allerlei zaken uit Drenthe en Groningen.

Dat varieert van een undercoverreportages, achtergronden bij het nieuws en langere verhalen over bepaalde onderwerpen. Te denken valt aan fraude in de zorg, onrust bij bedrijven en de overheid, oneigenlijk gebruik van subsidies of de handel en wandel in het criminele circuit.

Tot september 2017 werkte ik als onderzoeksverslaggever bij Dagblad van het Noorden. Deze redactie neemt en krijgt langer de tijd om onderwerpen goed te belichten. Inmiddels werk ik als verslaggever bij de digitale redactie (www.dvhn.nl)

Zelf houd ik erg van verhalende journalistiek. Aan de hand van personages en hun eigen (kleine) verhaal, het grote verhaal vertellen. Ook je ‘onderdompelen’ in een onderwerp/verhaal spreekt me erg aan.

Af en toe word ik uitgenodigd voor deelname aan een radioprogramma of schuif ik aan bij een televisieprogramma. Met deze site probeer ik een klein inkijkje te geven in wat ik allemaal doe als verslaggever. Soms laat ik weten waar ik mee bezig ben, welke verhalen ik heb geschreven en welke onderwerpen me bezig houden. Ik krijg met enige regelmaat tips – ook via deze site/blog – die ik kan gebruiken voor verhalen in Dagblad van het Noorden.

Sinds maart 2008 werk ik bij Dagblad van het Noorden. In 2013 won ik De Tegel, de belangrijkste journalistieke prijs van Nederland. Dit met een reconstructie over Project X, de rellen in Haren waar ik ook bij was als verslaggever. Deze reconstructie maakte ik samen met collega’s van Dagblad van het Noorden en RTV Noord. Voor diezelfde reconstructie won het onderzoeksteam op 13 maart 2013 een NL-Award, de prijs voor de beste radio- en televisieproductie van de Nederlandse regionale omroepen in de categorie onderzoek.

Een jaar eerder werd ik ook genomineerd voor De Tegel met een reeks verhalen over misstanden in de jacht (categorie nieuws). Deze verhalen schreef ik samen met Mick van Wely.

Meerdere malen werd ik genomineerd voor de Groninger Persprijs. In 2012 voor een reconstructie over de dreigende overstroming bij Woltersum en voor de reconstructie van de Facebookrellen in Haren. Een jaar later onder meer voor de reconstructie over de ondergang van voetbalclub Veendam. In 2011 won ontving ik de Groninger Persprijs 2010, categorie talent. Twee jaar daarvoor ben ik gevraagd om een hoofdstuk te schrijven voor het boek ‘Storm in de Media‘, ter ere van het 50-jarig jubileum van het Nederlandse Genootschap van Hoofdredacteuren.

Af en toe maak ik verhalen in het buitenland. Zo ben ik onder meer naar de VS geweest vanwege de vernietigende orkaan Katrina, bezocht conflictgebieden in Afghanistan en Mali en schreef een reportage over verpleegkundigen die in het westen van Tanzania, met de schaarse mogelijkheden die er waren, hun werk probeerden te doen.

Voor 2008 werkte ik als parlementair verslaggever in Den Haag. Eerst voor het Algemeen Dagblad (later AD) en daarna voor vakkrant Cobouw.

SV - Bas van Sluis

3 gedachten over “Bas van Sluis”

  1. Goedenmiddag,

    Mijn naam is s vellinga, en wil bij deze de vraag stellen of u mogelijk geintresseerd bent om te luisteren en eventueel een artikel te wijden aan een nieuwe politieke beweging.
    Nieuw is niet helemaal juist, omdat ik er sinds 98 mee bezig ben, en ergens in 2001 in de politiek in Leeuwarden voor wat beroering had gezorgd, (zal terug te vinden zijn in de archieven van mede de krant destijds) maar de tijden en gebeurtenissen van vandaag de dag, in Nederland en buitenland, vereisen dat deze partij meer moet gaan doen.

    Partij is min of meer de juiste benaming, maar officieel en wettelijk is het nog geen partij, dat staat te gebeuren in de nabije toekomst.

    vriendelijke groet; s vellinga

  2. MENEER. IK WIL GRAAG CONTACT MET U OVER DE HULP VERLENING DIE ER IS EN HOE JE ER OP GEEN ENKELE FATSOENLEKELE MANIER WEER AF KOMT IK HOOP OP EEN REACTIE VAN U . J W REMKES TEL 06….

Plaats een reactie