Opnieuw roofvogels vergiftigd

Medewerkers van de dierenpolitie troffen maandag drie dode roofvogels aan in Oude Pekela. De vogels zijn waarschijnlijk gevangen met pootklemmen. Het is de zoveelste keer dat roofvogels worden gedood. 

Het gaat om sperwers. Specifieker: twee vrouwelijke en een mannelijk exemplaar, meldt de politie. De poten van alle drie vogels zijn gebroken. De milieupolitie van Groningen deed een buurtonderzoek, maar dat leverde niets op. De vogels zijn aangetroffen langs de kade aan de Feiko Clockstraat in Oude Pekela.

Foto: politie Groningen
Foto: politie Groningen

Het vergiftigen en doden van roofvogels is niet nieuw. De recherche in Drenthe heeft de afgelopen jaren meerdere malen personen opgepakt die zich er schuldig aan zouden maken. Geregeld is het dan jacht-gerelateerd. De dieren worden gedood omdat ze een directe concurrent zijn van de jagers. Als de roofvogels uit de weg worden geruimd, valt er namelijk meer te schieten. Dat is in dit geval niet gezegd, maar vooropgezet lijkt het wel. Gezien de pootklemmen en de gebroken pootjes.

1 gedachte over “Opnieuw roofvogels vergiftigd”

  1. ze moeten de jacht een 2 jaar openen op dat tuig , der blijft geen vogel of duif over. de jonge duiven krijgen bij mij nog niet eens de kans om te leren vliegen , ze worden gewoon van het hok geplukt.ben er sinds maart al 17van de 24 kwijt. en de gene die over zijn zitten getraumatiseerd in de boom. met angst en beven doe je ze buiten.

Plaats een reactie