Seks met uitgebuite prostituee? Strafbaar!

Foto: ChristenUnie
Foto: ChristenUnie

Klanten die willens en wetens seks hebben met een gedwongen prostituee zouden straf moeten krijgen. ChristenUnie Tweede Kamerlid Gert-Jan Segers komt nog voor de zomer met een initiatiefwet.

Rechercheurs en de Nationaal rapporteur Mensenhandel weten het al langer. Er zijn mannen die – anoniem en dus stiekem – een belletje plegen naar de politie. Om even melding te maken van

die ene prostituee die wel erg veel huilt. En ze heeft ook blauwe plekken. Misschien is het wel niet in de haak ‘.

Om dan nog wel doodleuk te vertellen dat ze wel seks hebben gehad met die vrouw. Maar dan hebben we het maar even gemeld.

Eigen foto
Eigen foto

Mensenhandelexpert Henk Werson kan zich er zo boos over maken, vertelde hij vorige week. Weten dat het niet goed zit, maar dan toch misbruik maken van die vrouwen. Lees hier ook het verhaal van twee vrouwen, slachtoffers van een vrouwenhandelaar, uit Emmen. Volgens hen weten klanten donders goed dat zij daar niet vrijwillig zaten.

Segers van de ChristenUnie denkt dat zijn wet helpt bij het tegengaan van mensenhandel. Het is nu zo – als het al tot een aangifte komt – dat alleen de pooier en mensenhandelaar strafbaar zijn. De klant gaat altijd vrijuit.

Vanmiddag om 17.15 uur debatteert de Tweede Kamer over mensenhandel in de plenaire zaal. Via deze link is een live-stream te downloaden

Plaats een reactie