De Tegel gewonnen

De Tegel 2012, categorie onderzoek, is gewonnen door Dagblad van het Noorden en RTV Noord. Met een gezamenlijke reconstructie over Project X Haren. Het is geweldig nieuws voor de regiojournalistiek, die zwaar onder druk staat.

 

Dat heb ik allemaal al in de krant gelezen”,

zei een wandelende dame uit Haren op de dag dat de commissie Cohen met haar bevindingen kwam. Gelijk had ze.  De commissie deed er een half jaar over. Zoveel tijd hadden RTV-Noord en Dagblad van het Noorden niet nodig.  Begin november komen ze met een reconstructies over onderschatting en onkunde. Met een gedetailleerde reconstructie laten journalisten van RTV en de krant zien welke reeks fouten leiden tot het meest besproken uit de hand gelopen feestje van het jaar. Het geblunder van politie en gemeentetop wordt blootgelegd.

Dat schrijft de jury van De Tegel over de reconstructie van RTV Noord en Dagblad van het Noorden. Een unieke samenwerking tussen twee concurrenten. Ik ben oprecht trots op de winst. Het is een geweldig resultaat waaraan ik en mijn vijf collega’s veel tijd en energie in hebben gestoken. Het is dan fijn als vakbroeders en een vakjury beslissen dat dat het onderzoeksverhaal van 2012 is geweest. Een woord gewoon: wauw.

 

 

 

Plaats een reactie