Genomineerd voor De Tegel, categorie onderzoek

De Tegel 1Dagblad van het Noorden is weer genomineerd voor de belangrijkste journalistieke prijs van Nederland, De Tegel. De nominatie, in de categorie onderzoek, is vanwege de acht pagina’s tellende reconstructie en de nieuwsverhalen/analyses over Project X Haren. Een onderzoek dat DvhN samen deed met RTV Noord-collega’s, die een televisie-reconstructie maakten van het geheel.

Voorpagina Project X

De nominatie is goed nieuws. Het is mooi om waardering te krijgen voor het werk dat je verricht. Vorig jaar werden we ook al genomineerd met verhalen over misstanden in de jachtwereld in Drenthe. Dat schreef ik toen met collega Mick van Wely. Dagblad van het Noorden laat dus aan de rest van journalistiek Nederland zien dat we mee doen. Het komt niet vaak voor dat een regionale krant twee jaar achter elkaar een nominatie in de wacht sleept.
Dit jaar dus voor onze verhalen over de aanloop, verloop en nasleep van de Facebookrellen in Haren. Het dorpje dat op 21 september 2012 even wereldnieuws werd door de duizenden jongeren die afkwamen op een feest dat nooit een feestje werd. De Project X-reconstructie maakte ik (ja, ja… dit is dus al mijn tweede nominatie) met collega’s Henk Blanken, Jantina Russchen en Mick van Wely. Voor RTV Noord deden Arnoud Bodde en Goos de Boer mee.

Op 1 april 2011 koos Dagblad van het Noorden – tegen de stroom in eigenlijk – voor een eigen onderzoeksredactie. De twee nominaties zijn alleen maar een bevestiging dat het een juiste keuze is geweest. Tijd investeren in verhalen, in bronnen en onderzoek loont. En betaalt zich uit. Nu afwachten of de nominatie ook echt wordt verzilverd met een Tegel. 21 maart is de uitreiking in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

 

Plaats een reactie