“Bats, donder op, je bent een gevaar voor de samenleving”

Rob Bats, foto: gemeente Haren
Rob Bats, foto: gemeente Haren

Falen en gewoon blijven zitten, daar herken je de Nederlandse kutbestuurders aan. Bats, donder op, want je bent een gevaar voor de samenleving.” Was getekend: Thomas.

Dit briefje kreeg Rob Bats afgelopen vrijdag thuis in zijn brievenbus gedrukt. ‘Comme il faut’ (‘zoals het hoort’) stond boven de tekst, die Bats nog eventjes met zijn gezin mocht delen om zo het weekend in te gaan. Het was een van de vele reacties die Bats – die gisteren zijn ontslag per 1 april aankondigde als burgemeester van Haren – ontving. Of reacties? Beter: halve en hele (doods-)bedreigingen. Vorige week zei Bats nog in een gesprek dat hij de afgelopen vijf maanden talloze bedreigingen kreeg. Per mail op het gemeentehuis. Maar ook thuis door zijn eigen brievenbus gedrukt. Het is hem niet in de koude kleren gaan zitten, vertelde hij. “Naast burgemeester ben ik ook mens. Dus natuurlijk doet dat wat met je.”

Het briefje van Thomas, die in het westen van het land woont, werd aangehaald in de verklaring van Bats.

Als een van de voorbeelden van mensen die ver van de regio Groningen als deskundige mij hebben geadviseerd in de afgelopen periode. Maar dat is inmiddels voor veel mensen in diverse functies dagelijkse kost. Ook dat is de tijd waarin we nu leven.”

Foto: Sebastiaan ter Burg
Foto: Sebastiaan ter Burg

Het is maar al te waar wat Bats zei. Geert Wilders kan bijvoorbeeld geen stap meer zetten zonder dat er tal van beveiligingsmensen om hem heen zoemen.

 Ze hadden beter jouw zinvol dood moeten trappen met je moslimkruiperige nikkerhonden mentaliteit je ben een landverrader waar de nsb nog een puntje aan kon zuigen.”

Dat kreeg PvdA-voorzitter Hans Spekman laatst op zijn bordje. Gezellig en beschaafd allemaal.

En nu dus ook Bats. Een burgemeester die overvallen is door de heftigheid van ProjectX Haren. Absoluut zaken niet goed heeft gedaan. Ook fouten heeft gemaakt. En kennelijk vindt Thomas – hij woont 185 kilometer van Haren – het nodig om dan tegen deze burgemeester te zeggen dat hij een kutbestuurder is die moet oprotten. Het is de vraag wat deze Thomas bezielt.

Maar misschien moest hij het gewoon even kwijt, zijn frustraties. Nou ja, dat Thomas dan maar trots op zichzelf is. Hij heeft Rob Bats en zijn gezin toch maar even in fijne bewoordingen gezegd wat hij op zijn lever heeft. Maar als u Thomas bent of kent: neemt u vooral even contact op. Dan kan ik het u zelf even vragen en kunt u het uitleggen.

NASCHRIFT: Ik heb de echte naam van Thomas en zijn woonplaats verwijderd nadat ik contact met hem heb gehad. Hij heeft mij er van overtuigd dat hij veel spijt heeft van zijn idiote brief aan Rob Bats. Het is dus niet zo dat de naam is verwijderd als een soort van rectificatie. Laat dat duidelijk zijn. (Bas van Sluis) 

1 gedachte over ““Bats, donder op, je bent een gevaar voor de samenleving””

Plaats een reactie