Moord op zonderling Derk Kiers

Het is eind 2011 en bijna een jaar geleden dat de 41-jarige Derk Kiers dood wordt aangetroffen in zijn woning aan de Sportterreinstraat in Wildervank. In die periode is bijna niets veranderd. Het verhaal over een schrijnende moord.

Op de oorspronkelijke recherchefoto is de plek te zien waar Derk Kiers werd doodgestoken. Die is er nu afgesneden.
Op de oorspronkelijke recherchefoto is de plek te zien waar Derk Kiers werd doodgestoken. Die is er nu afgesneden.

In zijn huis staat nog steeds een kerstboom met ballen, slingers en een piek. Bij een van de twee blauwe sofa’s ligt een zwarte sok. Aan een van de vijf eetkamerstoelen zijn oranje hesje. Alsof Kiers elk moment binnen kan komen wandelen om zijn bouvier en flatcoated retriever aan te lijnen en uit te laten.

Stille tocht KiersBegin 2011, op een koude 3 januari, wordt Derk Kiers dood gevonden. Muren en vloer zijn besmeurd met bloed. Iemand had de ietwat zonderlinge man met een mes in zijn

hals gestoken. Drie verdachten zijn opgepakt en weer vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie belooft een beloning van 10.000 euro voor de gouden tip. De politie benadert 30 personen uit de omgeving van Kiers om (vrijwillig) dna af te staan. Een van hen is Pé Langen, een raadslid uit Veendam. Kiers werkte van tijd tot tijd voor Langen.

Foto Derk Kiers

Vlak voor de moord vond een ruzie plaats achter de Kiers’ woning. Getuigen vertelden dat diverse personen betrokken waren bij de confrontatie in de nacht van 1 op 2 januari. Tijdens het conflict drongen meerdere personen de woning binnen.

Er zijn moorden die kunnen rekenen op de aandacht van alle landelijke media. Bepalend zijn de achtergrond van het slachtoffer, zijn of haar leeftijd en de manier waarop het slachtoffer is omgebracht. De moord op Kiers, hoe gewelddadig ook, lijkt weinig mensen te boeien. Of zoals iemand uit de omgeving tegen mij zei:

Derk is geen mooie blonde studente of een burgemeester’

Kiers, oorspronkelijk uit Coevorden, is dat inderdaad niet. Hij is een zonderling persoon. Een vrijbuiter, zonder al te grote kennissenkring. Hij verkoopt, altijd gehuld in een oranje hesje, met zijn geleende ijscokar zo nu en dan ijs op braderieën en beurzen.

Na maanden recherche-onderzoek kan de politie slechts gissen. De moord op Kiers is een koude zaak, een onopgeloste zaak.

Zie hier de verhalen over de moord op Derk Kiers:

Moord zonder sporen

Derk Kiers kerstboom

moordonderzoek stopt

Ex opgepakt voor moord Kiers

Derk was absolute goedzak

 

 

1 gedachte over “Moord op zonderling Derk Kiers”

Plaats een reactie