Gevluchte vrouwenhandelaar Andy W. eindelijk gepakt

Gedwongen tot seksVier jaar moet Andy W. nog brommen in de bak. En het Team Executie Strafvonnissen (TES) heeft de 41-jarige mensenhandelaar eindelijk te pakken, hebben bronnen bevestigd.
W. moet nog een straf van vier jaar uitzitten, maar was voortvluchtig. Hij dwong meerdere vrouwen uit Drenthe op de Amsterdamse wallen te werken als prostituee. Ook mishandelde hij hen op gruwelijke wijze en stak het grootste deel van het geld in eigen zak. Het Openbaar Ministerie en politie waren al een tijdje op jacht naar de nietsontziende vrouwenhandelaar, die jarenlang vrij rond kon lopen. Dit door een forse inschattingsfout van het OM.
Een half jaar terug – begin juli – werd hij opnieuw veroordeeld tot celstraf voor mensenhandel. W. werd begin 2009 al in de kraag gevat, maar werd na verhoor weer op vrije voeten gesteld. De kans op herhaling zou niet aanwezig zijn, oordeelde de officier van justitie. Een fout van jewelste. W. ging weer aan de gang, bedreigde eerdere slachtoffers en getuigen in de zaak waarvoor hij was opgepakt. Omdat hij was vrijgelaten, mocht hij een hoger beroep ook in vrijheid afwachten. Die tijd gebruikte hij onder meer om zich uit te schrijven bij de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) en onder te duiken.
Tot nu dus.

Plaats een reactie